четверг, 13 марта 2014 г.

Як буде проходити зовнішнє незалежне оцінювання в цьому році?



Це питання хвилює не тільки цьогорічних випускників, але і їхніх батьків, дідусей та бабусь. Адже нове Міністерство освіти Криму, не берусь судити легітимне воно чи ні, вже повідомило, що в цьому році ЗНО в Криму не буде проводитись.
12 березня відбулося засідання прес-клубу «Ділове слово» на тему «Підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року». З представниками ЗМІ спілкувались: директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва та проректор з науково-методичної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського Ірина Лисенко.


Ірина Лисенко повідомила:
— Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні проводиться відповідно до нормативно-правового забезпечення. У червні 2014 року буде проведено тестування з української мови та літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, світової літератури, російської мови, однієї з іноземних мов (за вибором): англійської, німецької, французької, іспанської.
Тести з математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, всесвітньої історії за потреби будуть перекладені російською, угорською, молдовською, польською, румунською, кримськотатарською мовами, зі світової літератури — російською мовою.
Реєстрація на ЗНО завершилася 5 березня. До 19 березня можна внести зміни в реєстраційні документи.
Станом на 11 березня для участі у ЗНО-2014 у Чернігівській області зареєструвалася 6921 особа, з них випускників 2014 року — 5760, що становить 80,1% від загальної кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів області. Для порівняння: у ЗНО-2013 було зареєстровано 8628 абітурієнтів, з них випускники загальноосвітніх навчальних закладів становили 6707 осіб, що становило 87,2% від загальної кількості випускників). Найчастіше абітурієнти вибирали такі предмети: українська мова і література (6834 особи), історія України (4409 осіб), математика (4356 осіб), біологія (2696 осіб).
Традиційно в березні відбудеться пробне тестування з таких предметів:
22 березня — з української мови і літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької або іспанської (за вибором) 29 березня — з математики, історії України, біології, географії, світової літератури.
Для участі у пробному зовнішньому оцінюванні на 4198 тестувань зареєструвалися 2935 осіб, що становить майже 41% від кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів (у 2013 році — 3365 учасників, або 43,8%).
Допуск на пункти пробного тестування буде здійснюватися за наявності:
паспорта або свідоцтва про народження;
запрошення (реєстраційної картки);
квитанції про сплату вартості послуг за проведення пробного тестування.
Учасник, який не зміг пройти пробне тестування, матиме можливість отримати протягом трьох робочих днів на пункті пробного тестування комплект тестових матеріалів.


Світлана Сакаєва додала, що у 2014 році оголошується проведення Всеукраїнського турніру юних інтелектуалів «Обніміться, брати мої», присвяченого 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка. Участь у ньому візьмуть команди загальноосвітніх закладів України шляхом комп’ютерного тестування на порталі онлайн-тестування www.test-on-line.com. Турнір є продовженням традиційного турніру «Знай українське!».
Також вона повідомила, що вартість послуги за проведення послуги пробного тестування залишилась на рівні 2013 року і становить — 89 гривень. Вона також підкреслила, що всі випускники, які мешкають в Криму та бажають пройти ЗНО, повинні зареєструватись в своєму регіональному пункті реєстрації, та пройти тестування в інших пунктах, які їм будуть запропоновані.

Детальну інформацію про особливості та порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2014 році можна дізнатися на сайтах Українського (www.testportal.gov.ua) та Київського регіонального центрів (www.kievtest.org.ua) оцінювання якості освіти.
Телефони гарячої лінії: (044) 360-70-04, (044) 361-42-17.


При использовании материала, ссылка на Gorod.cn.ua - обязательна.
Если Вам нужны фотографии более высокого разрешения, пишите на почту: koval.vl@gmail.com
 










 

Комментариев нет:

Отправить комментарий