пятница, 7 марта 2014 г.

Не вмирає душа наша, Не вмирає воля


7 березня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана з нагоди 200-річчя від Дня народження Т. Г. Шевченка відкрилася виставка живопису, скульптури та графіки «Не вмирає душа наша, Не вмирає воля».


Слава Шевченка пережила добу, в яку він жив. Його безсмертні твори і сьогодні актуальні, його ім’я відому в усьому світі. Та найкращий спосіб вшанувати цю величну постать — ще раз по-новому перечитати його твори. До відкриття виставки, працівники музею та актори Чернігівського молодіжного театру підготували літературну композицію з творів Великого Кобзаря.
Представлена виставка дає можливість на оригінальному образотворчому матеріалі музею простежити зв’язки Тараса Шевченка з Чернігівщиною, вплив її культурного середовища на розвиток творчого генія Кобзаря, краще зрозуміти долю поета і художника.
Виставка репрезентує оригінальні офорти Тараса Шевченка «Судня рада» та «Старости», художні твори його сучасників та послідовників — Костянтина Трутовського, Василя Штернберга, Андрія Маркевича, Конона Юшкевича-Стаховського, Аполлона Мокрицького. А також відомих сучасних митців — Феодосія Гуменюка, Петра Басанця, Григорія Васягіна, чернігівців Володимира Ємця та Анатолія Шкурка. Також на виставці можна ознайомитися зі скульптурними роботами, виконаними у техніках шамоту, дереворізьблення, мідьогальваніки. Загалом, на виставці предствлено близько 50-ти експонатів, датованих 1839-2007 роками.
8-го та 9-го березня, вхід до музею — безкоштовний. Тож запрошуйте своїх знайомих та друзів, і неодмінно завітайте до музею, щоб познайомитись з художніми творами, присвяченими генію українського народу.

При использовании материала, ссылка на Gorod.cn.ua - обязательна.
Если Вам нужны фотографии более высокого разрешения, пишите на почту: koval.vl@gmail.com
 






















 

Комментариев нет:

Отправить комментарий