четверг, 1 мая 2014 г.

Сімейна іконописна майстерня «Небо на землі» — вперше в Чернігові


30 квітня в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», вперше в Чернігові, відкрилася виставка сучасних ікон сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв). Виставка має назву «Великодня радість» та присвячена найвеличнішому зі свят Світлому Христовому Воскресінню. 




Куратор виставки ікон Марія Павелко:
— Ми віримо в Бога, ми любимо мистецтво, ми любимо все прекрасне, і коли постало питання — чим ми будемо займатись? Ми з чоловіком створили майстерню, і колектив, який ми зібрали — це колектив однодумців, друзів, який перетворився на родинне тісне коло. Нашій майстерні, в травні, вже виповниться десять років. Ми намагаємось нести людям проповідь ікони, тому що всім знайоме що таке ікона, але тут є ще така незвідана сфера...
Наша ікона — сучасна. Вона створена для людей, які живуть в цьому світі, щоб вона промовляла для них зрозумілою мовою. Якщо ікона не розмовляє, а просто копіює зразки існуючих — це мертве мистецтво, це просто стилізація. Ікона повинна бути народжена заново і вимолена, тоді вона буде справжньою.

В експозиції представлено близько 40 сучасних ікон. До неї ввійшли образи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських і зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.
Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч.


Особливе місце на виставці посідає ікона Воскресіння Христового. На ній Христос сходить у пекло та виводить з нього викуплений людський рід.

Ікону завжди прикрашали вишитими рушниками, і цю виставку прикрасили рушники відомої в Україні та закордоном чернігівської майстрині народної творчості Ольги Костюченко.
Сімейна іконописна майстерня «Небо на землі» запрошує Вас відвідати виставку ікон, яка триватиме до 20 травня. Вхід: дорослим 10 грн., дітям 5 грн.

При использовании материала, ссылка на Gorod.cn.ua - обязательна.
Если Вам нужны фотографии более высокого разрешения, пишите на почту: koval.vl@gmail.com
 
























 

Комментариев нет:

Отправить комментарий