воскресенье, 18 мая 2014 г.

Виставка родини Саєнків


16 травня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана з нагоди 115-річчя від дня народження Олександра Саєнка відкрилася виставка мистецької династії Саєнків «Із кореня родового».


Неперервність мистецьких традицій і спадкоємність поколінь характерні ознаки українського мистецтва, яке упродовж століть поповнюється творчими здобутками, гідними подиву й слави. Носіями традицій є яскраві творці, мистецькі школи, династії і родини, які не лише зберігають, а й примножують культурну спадщину.
Мистецький рід Саєнків Олександр Саєнко (1899–І985), Ніна Саєнко, Леся Майданець-Саєнко представляє у своїх творах певну концепцію, тобто власне розуміння світу, що спирається на могутній пласт національної культури.
Представлені в експозиції монументально-декоративні твори Олександра Саєнка засвідчують гідну причетність українського мистецтва до світового культурного процесу. Його творчу працю продовжують і розвивають донька Ніна Саєнко і онука Леся Майданець-Саєнко.
Твори Ніни Саєнко сповнені глибинними змістом, закодованою інформатикою, витоки їх — народне мистецтво, що поєднує нове і прадавнє. Експозиція включає твори Ніни Саєнко, виконані в техніці мозаїки соломою, гобелени та килими.
Твори Лесі Майданець позначені тонким колоритом, своєрідною композиційною структурою, різноманітною тематичною спрямованістю від осмислення трипільської культури до сучасних інтерпретацій буття. Улюблена техніка, якою вона досконало оперує,  вертикальне ручне ткацтво (гобелени, килими) та розпис на тканині (батик). Саме такі твори представлені в експозиції виставки.

Художня виставка творів династії Саєнків утверджує вагомі досягнення монументально-декоративного мистецтва України, слугує ідеї збереження і примноження культурної спадщини, сприяє подальшій інтеграції українського мистецтва в європейський та світовий культурний простір.

При использовании материала, ссылка на Gorod.cn.ua - обязательна.
Если Вам нужны фотографии более высокого разрешения, пишите на почту: koval.vl@gmail.com
 


































 

Комментариев нет:

Отправить комментарий