пятница, 23 августа 2013 г.

У Чернігові святкують День національного Прапора


23 серпня, відзначається День державного прапора України. У цей день по всій країні відбуваються церемонії підняття українського прапора.

Офіційно торжество своїм указом затвердив екс-президент Віктор Ющенко в 2004 році. Прийнято вважати, що верхня синя частина прапора символізує небо над головою, а жовта половина уособлює пшеничні поля.
Так, о 10:00 на Красній площі міста Чернігова за участю керівників міста та області відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та акція «Я громадянин України» з врученням паспортів України 16-річним чернігівцям, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті та мистецтві.


Присутніх привітав зі святом голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: — Сьогодні Державний Прапор України — це невід’ємна частина нашої національної пам’яті, української державності. Як зазначив Президент Україні Віктор Янукович, саме під синьо-жовтим знаменом вершилася доля українського народу, із цим прапором ми впевнено прокладаємо свій шлях у майбутнє. Глава держави закликав українців берегти й шанувати національні святині і єднатися під Державним Прапором задля щасливого майбутнього. Вірю в рідну країну, в мудрих і небайдужих жителів Чернігівщини, як докладають усіх зусиль, щоб змінити наше життя на краще.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов вручили паспорти громадянина України 28 молодим жителям області та міста.


Віталія Калініченко: Дуже подобається піднесена атмосфера свята. Трохи хвилююсь — це найважливіша подія для мене. Згадку про неї збережу на все життя.


































Комментариев нет:

Отправить комментарий